اظهارات اخیر وزیر اطلاعات درباره شناسایی و دستگیری ۲۹۰ جاسوس سرویس اطلاعاتی آمریکا در ایران و دیگر کشورها، بازتاب های گوناگونی در رسانه ها به همراه داشت.
این موضوع باعث شد، صداوسیما مستندی درباره جزئیات این عملیات اطلاعاتی پیچیده تهیه و پخش کند. در ادامه ،جزئیات تازه ای از این ضربه سنگین امنیتی سربازان گمنام امام زمان(عج) به شبکه جاسوسان آمریکا را به نقل از مستند شکار جاسوسان آمریکایی می خوانید.
روایت یاهونیوز از شکست مفتضحانه دستگاه جاسوسی آمریکا
در سال ۲۰۱۳ صدها افسر سازمان اطلاعاتی آمریکا(سیا) برای مهار یک فاجعه اطلاعاتی در ابعاد جهانی به تکاپو افتادند. این فاجعه لو رفتن سیستم پنهان ارتباط مبتنی بر اینترنت بود که آژانس اطلاعاتی برون مرزی آمریکا از آن برای تعامل با خبرچین های خود در سراسر جهان استفاده می کرد. این شکست مفتضحانه اطلاعاتی و امنیتی تقریباً برای پنج سال مخفی مانده بود تا این که یاهونیوز در نوامبر سال گذشته گزارشی برپایه مصاحبه با ۱۱تن از مقامات دولتی و امنیتی آمریکا که به طور مستقیم از این موضوع مطلع بودند، منتشر کرد. آن ها اعتراف کردند صدمه ای که از این شکست خورده بودند، بسیار جدی و حتی فاجعه آمیز بوده است. یک مقام ارشد امنیتی به یاهونیوز چنین گفته بود: سیا نگران بود شبکه جاسوسی اش به کلی در حال فروپاشی باشد. در نظر یکی دیگر از تحلیل گران امنیت ملی آمریکا «اروین مک کلو»، این موضوع یکی از فاجعه آمیزترین شکست ها بعد از حادثه ۱۱سپتامبر بوده است. بعد از انتشار گزارش یاهونیوز، سایت های معتبر دیگر نظیر بیزینس اینسایدر، تلگراف، هیل و آکسیوز نیز این خبر را منعد
. نقش وزارت اطلاعات در افتضاح امنیتی سیا
این شکست که یکی از بزرگ ترین شکست های اطلاعاتی آمریکا در دهه گذشته به حساب می آید، توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران رقم خورد. ایران که به وجود عوامل و منابع نفوذی آمریکا مشکوک شده بود، فرایند شکار جاسوس ها را آغاز کرد. وزارت اطلاعات شروع به بررسی و آنالیز اطلاعات و ارتباطاتی کرد تا از این طریق به سلول ها و شبکه های اطلاعاتی سیا دست پیدا کند. به این ترتیب با تمرکز بر حلقه مظنونان، عملیات شکار را وارد فاز جدید و جدی تری کرد. در نهایت مأموران دو جانبه روش استفاده از وب سایت های جعلی برای ارتباط با سی.آی.ای را برای ایران شرح دادند.
ردیابی عوامل سیا در خارج از مرزها
با شروع سال ۲۰۱۳ به نظر می رسید متخصصان سایبری ایران در وزارت اطلاعات شروع به ردیابی عوامل سیا در خارج از مرزهای خود کرده اند. برای مثال ایران در کشور یمن توانست سیستم ارتباطات مخفی سیا را بسوزاند. بنا به گفته یکی از مقامات سابق آمریکایی «ایران به دنبال از بین بردن این سیستم در مناطق دیگر دنیا بود. آن ها دیگر تنها به دنبال محافظت از خودشان نبودند.» تبعات این شکست برای آمریکا بسیار وسیع و شوک آور بود. چندین جاسوس سیا اعدام شدند و شبکه اطلاعاتی آن در ایران به طور کامل منهدم شد اما دامنه این وقایع به ایران محدود نشد. مقامات آمریکایی بر این باورند که وزارت اطلاعات ایران اسامی و مشخصات مأموران و جاسوسان را در اختیار کشورهای دوست قرار داده است.
اعتراف سخت مدیر سیا
در سپتامبر سال گذشته «جینا هاسپل» رئیس سیا، در یک سخنرانی در دانشگاه لوییزویل در کنتاکی به این شکست تاریخی اعتراف و دلیل سکوت رسانه ها را در خصوص این موضوع چنین اعلام کرد: «مأموران و جاسوسان کشته شدند اما برای حفاظت از کار و منزلت عوامل دیگر، ما بر سر مسائل و مشکلات ضدجاسوسی پیش آمده سرپوش گذاشتیم.»
درباره این سایت